fbpx

Inmiddels weten we dat het Coronavirus een grote impact heeft op onze economie. De beurzen dalen, winkels gaan dicht en sommige bedrijven zitten al tegen een faillissement aan. Maar juist als het tegenzit moet je creatief worden als ondernemer.

Het begon een aantal weken geleden ver weg in China. Via het nieuws hoorde ik berichten over het Coronavirus. Een soort griep die wel erg besmettelijk was. Ik zag beelden van Chinezen die in de rij voor de supermarkt stonden en mondkapjes op hadden. Maar China is ver weg. Totdat het ineens ook in Italië bleek voor te komen. Veel Nederlanders die daar op wintersportvakantie waren geweest konden besmet zijn geraakt. Niet lang daarna kwam inderdaad het nieuws dat er ook in Nederland mensen besmet bleken te zijn.

En dan komt het ineens erg dichtbij. Het aantal besmettingen neemt toe en daarmee ook de impact op alledaagse dingen. Evenementen worden afgelast. Het aantal horecabezoeken neemt af.

Gisteravond kreeg ik te horen dat alle voetbaltrainingen en wedstrijden van mijn kinderen tot het einde van de maand zijn afgelast. De verjaardag van mijn oudste, die ik dit weekend wilde vieren, heb ik uit voorzorg afgezegd. Vanmorgen wilde ik de wekelijkse boodschappen halen en ik schrok van wat ik zag. Het was enorm druk in de supermarkt en veel schappen met houdbare producten waren helemaal leeg. Nederland raakt in paniek en is aan het hamsteren geslagen. Is dit noodzakelijk? Dat is nu nog moeilijk te zeggen. Ik heb de ‘normale boodschappen’ gehaald, maar kan niet ontkennen dat ik niet een pak extra spaghetti heb meegenomen. Je weet immers maar nooit.Blog Corona mondkapje

Sinds gisteren wordt er geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te werken. Voor mij als ondernemer in de online marketing heeft dit geen directe gevolgen, en ik kan vanaf mijn laptop het grootste deel van mijn werkzaamheden blijven doen. Maar als je een beautysalon of een nagelstudio hebt dan is die mogelijkheid er gewoon niet. Heb jij als schoonheidsspecialiste of pedicure extra maatregelen genomen? Voor alle werkzaamheden in de beauty branche heb je direct huidcontact. Je bent altijd heel intiem met je klanten bezig en dat maakt de kans op besmetting heel groot. Het gevolg is dat er enorm veel afzeggingen zijn.
Deze terugloop in werkzaamheden zorgt echter ook voor een enorme kans. Je kunt eindelijk die werkzaamheden oppakken waar je nooit tijd voor hebt.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
• Een online training volgen
• Social media content maken
• Je website checken
• Je nieuwsbrief maken
• Of pak het gelijk goed aan en ga aan de slag met je volledige online marketing

Wil je Instagram zo gebruiken dat je er meer door gaat verkopen?
Wil je meer aan je bestaande klanten verkopen?
Heb je geen idee waar je moet beginnen?
Wil je structureel 25% meer omzet?
Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek om aan de slag te gaan met je online marketing omdat je weet dat je er meer uit kunt halen.

Share