fbpx

Over Raquelle

 

Ik ben Raquelle Barnhoorn en met mijn bedrijf Beautymark help ik ambitieuze ondernemers in de beautybranche verder met hun online marketing. Een boost geven aan je klantenbestand door middel van social media en ervoor zorgen dat je je ideale klant aantrekt.

Jarenlang ben ik werkzaam geweest in de marketing. Het bedrijf waar ik al 13 jaar werkte werd steeds groter en, voor mijn gevoel, onpersoonlijker. Ik miste de waardering voor de werkzaamheden die ik deed en merkte dat de organisatie steeds minder bij mijn zakelijke wensen aansloot.

Ik had gesolliciteerd bij een andere organisatie. Op papier een heel mooi aanbod en ook nog dichterbij huis. Tijdens de gesprekken wist ik zeker dat ik de antwoorden gaf die ze wilden horen, maar bij elke gesprek dat ik had knaagde er iets vanbinnen. Wat als ik deze baan krijg? (Eh, dat is juist het doel van je sollicitatie.) Wil ik dat eigenlijk wel? Ik werd er angstig van in plaats van dat ik er energie van kreeg. Ik kreeg inderdaad een aanbod, maar heb zelf heel eerlijk gezegd dat ik twijfelde en dat ik graag een ochtend mee wilde kijken om te zien of ik wel de juiste beslissing ging maken. Prompt trokken ze het aanbod in. Voor mij een teken dat ik de juiste keuze had gemaakt.

Helaas zat ik nog steeds niet op de juiste plek. Omdat ik niet goed wist van welke baan ik weer gelukkig zou worden heb ik contact opgenomen met een coach. Tijdens mijn gesprekken kwam ik erachter dat ik ‘in flow ben’ als ik op de computer bezig kan zijn met zaken die gerelateerd zijn aan marketing. Ook kwam mijn werk als nagelstyliste ter sprake. Iets wat ik al jaren naast mijn andere werkzaamheden deed. En toen bleek de combinatie van beauty en marketing voor mij de ideale match te zijn.

Ik kwam erachter dat veel ondernemers in de beautybranche hun onderneming gestart zijn vanuit hun passie voor beauty. Maar er komt nog veel meer bij kijken. Er moet ook een deel van je tijd besteed worden aan marketing. Je weet niet hoe je het moet doen, of je hebt er geen tijd voor.

Ik ben mijn bedrijf naast mijn baan in loondienst begonnen en na een jaar ben ik 1 dag minder in loondienst gaan werken. Vervolgens kwam er een reorganisatie en heb ik zelf aangeboden om ontslag te krijgen. Dit zorgde ervoor dat andere collega’s gespaard bleven van ontslag en ik kon mijn droom najagen. Ik heb er nachtenlang van wakker gelegen. Ik kom namelijk helemaal niet uit een ondernemers gezin en zekerheid is één van mijn kernwaarden. Maar als ik het nu niet zou doen zou ik altijd spijt blijven houden.

Weetjes:

• Mijn naam spreek je uit als Raasjelle maar je schrijft Raquelle. Vreemd? I know, maar voor vragen hierover moet je bij mijn ouders zijn.
• Getrouwd
• Moeder van 2 zoons
• Soccermom, ik weet wat buitenspel is!
• Geboren en getogen in Den Haag
• Guilty pleasure: M&M’s pinda (die gele zak)
• Wat ik graag nog eens wil doen: floaten (1 uur floaten schijnt gelijk te staan aan 5 uur slapen)
• Ik ben gek op opruimen, houd van orde en structuur (Mary Kondo 2.0)
• Ik heb diverse diploma’s als professional nail technician gehaald
• Koffie: lust ik niet. Doe mij maar groene thee met lemon

Denk je als je dit hebt gelezen; volgens mij zijn we een match? En kun je hulp gebruiken om de online marketing van je salon of bedrijf tot een succes te maken? Boek dan hier een vrijblijvende call om kennis te maken; dan krijg je van mij alvast 3 persoonlijk op jouw business toegepaste tips om meer succes uit je marketing te halen.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!